همراه : 09131042648 تلفن : 33391619-031
ابتکار صنعت طلایی

طرز تهیه ی غذاهای محلی

طرز تهیه ی غذاهای محلی

اگر میخواهید با غذاهای محلی شهرهای دیگر آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم این مطلب را بخوانید.

نثار پلو

غذای محلی دماوندی ها

مواد لازم:

برنج: ۶ پیمانه
گوشت گوسفندی بدون استخوان (ران یا ماهیچه): ۱ کیلو
لپه: نصف پیمانه
آلو خشک (بدون هسته): نصف پیمانه
پیاز متوسط: ۳ عدد
مخلوط پودر گل سرخ، پودر زیره، فلفل سیاه و زعفران (از هر کدام به مقدار مساوی): ۱ قاشق سوپ خوری
نمک: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
پیاز (برای پخت گوشت): ۲ عدد
روغن: به مقدار لازم
زعفران (برای طعم دار کردن گوشت): به میزان لازم

طرز تهیه:

۱٫ سه عدد پیاز را خلال کنید و پیاز داغ را آماده کنید.

۲٫ گوشت را تکه تکه کنید و همراه با دو عدد پیاز خرد شده و کمی زعفران بگذارید بپزد. بعد از این که گوشت پخت به آن کمی نمک اضافه کنید و بگذارید آبش تمام شود و به روغن بیفتد.

۳٫ لپه را آب پز کنید، آلبالوها را به مدت یک ساعت خیس کنید. لپه ها و آلبالو را آبکش کنید و در یک تابه مقداری روغن بریزید و کمی تفت شان دهید. در پایان این مخلوط را به پیاز داغ اضافه کنید.

۴٫ برنج را به شیوه معمول آبکش کنید و موقع دم کردن، مخلوط ادویه پودری را لابلای برنج بریزید و در پایان مخلوط پیاز داغ و لپه و آلبالو را روی برنج در گوشه ای از قابلمه بریزید و دم کنی را روی قابلمه بگذارید تا آماده شود.
زمان سرو برنج، مخلوط آلبالو و لپه و گوشت را روی برنج بگذارید.

شامی

غذای محلی رودباری ها

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
پیاز رنده شده: ۳ عدد
لیمو ترش: ۲ عدد
گوجه فرنگی: ۷ عدد
ریحان: ۲۰ شاخه
جعفری: ۱۵ شاخه
گلپر: ۱ قاشق مرباخوری
زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری
روغن زیتون: ۱ پیمانه

طرز تهیه:

۱٫ پیاز را رنده کرده آبش را بگیرید و ۱ قاشق غذاخوری سر پر از پیاز را کنار گذاشته بقیه را با گوشت مخلوط کنید، کمی از گلپر را خرد کنید و به گوشت اضافه کنید و مابقی را به همراه ۱ قاشق پیاز برای سس کنار بگذارید.

۲٫ پوست ۱ عدد لیمو را رنده کنید و به همراه آب همان یک عدد لیمو به گوشت اضافه کنید.

۳٫ پس از ۱ تا ۲ ساعت استراحت در یخچال، گوشت را بصورت قالبی کرده و در روغن زیتون سرخ می­کنیم.

۴٫ گوجه رنده شده را در روغن تفت می دهیم. سپس آب گرم به آن اضافه کرده، شامی ها را داخل آن چیده و آن را دم می‌گذاریم.

۵٫ در آخر نیز میتوانید شامی ها را با ریحان و جعفری تزئین کرده و سرو نمایید.

دم پختک ماش

غذای محلی بوشهری ها

مواد لازم:

ماش پخته: ۱ پیمانه
برنج: ۲ پیمانه
سیب زمینی: ۲ عدد بزرگ
پیاز داغ: ۴ الی ۵ قاشق غذاخوری
شوید: ۲۵۰ گرم
زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

۱٫ سیب زمینی را مربعی خرد کرده با کمی زردچوبه در کمی روغن با حرارت ملایم سرخ کنید. بهتر است ۵ دقیقه اول در ظرف را بگذارید، ماش آب پز شده، برنج، نمک و زردچوبه را درون قابلمه ریخته و آب را اضافه می کنیم تا حدی که یک بند انگشت از برنج بالاتر باشد.

۲٫ شوید خرد شده و کمی روغن را اضافه کرده و درب قابلمه را می گذاریم تا دم پختک روی حرارت ملایم آماده شود. ماش پلو که آماده شد در ظرف کشیده و سیب زمینی سرخ کرده و پیاز داغ را رویش می کشیم.

About the Author

Leave a Reply

*

captcha *

http://www.20script.ir